Vorige Artikel 11 van 11 Volgende

Sport en bewegen

Sport en bewegen

Sporten doe je niet alleen omdat je het leuk vind maar het is ook nog eens gezond.

Door veel in beweging te zijn verbrandt je veel calorieën wat hoort bij een gezonde levenstijl.

De overheid  en lokale gemeenten stimuleren dit door onder andere het opzetten van diverse projecten. 

Veel kinderen gaan s morgens naar school zonder te ontbijten.

Ouders hebben dit door hun drukke bezigheden niet in de gaten.

Vaak zijn de ouders al naar het werk als hun kroost nog moet ontbijten. De jeugd blijft dan langer in bed liggen of als ze vroeg op staan dan is hun eerste activiteit de spelcomputer.

In de jaren 60 was dit heel anders. Ma deed het huishouden en was thuis,terwijl pa de kostverdiener was.

Maar door de jaren heen is dit mede door de politiek veranderd.

Vrouwen en mannen moeten gelijk behandeld worden. Hierdoor kreeg de vrouw ook de kans om buitenshuis werkzaamheden te gaan doen. Dit had weer gevolgen op de arbeidsmarkt.

Vrouwen gingen studeren om ook een goed betaalde baan te vinden. Veel huishoudens zijn tegenwoordig ook gedwongen om met zijn tweetjes te werken. De prijzen van huizen zijn de laatste jaren gigantische gestegen, en in de Randstad bijna niet te betalen. Maar niet alleen de huizen zijn duurder geworden. Ook de energieprijzen rijzen de pan uit. Waar vroeger gezinnen bestonden uit 8 kinderen of meer, houden de meeste gezinnen het tegenwoordig bij twee of drie kinderen voor gezien. Want kinderen hebben kost tegenwoordig geld. Met name zodra ze gaan studeren.

Vroeger ging je naar school met een hele lading boeken. Tegenwoordig hebben de boeken plaats gemaakt voor een computer of laptop. Ook een dure aangelegenheid want bijna iedereen in het gezin heeft een computer of laptop nodig. Maar met de aanschaf van deze,ben je er nog niet. Je hebt een abonnement nodig van Ziggo, Vodafoon enz. De prijs is afhankelijk van de internet snelheid. Hoe hoger hoe duurder. Ga er maar vanuit dat je met een groter gezin ook een hogere snelheid nodig hebt. Bovenop het abonnement komt ook nog eens een goede virusscanner. Je moet er toch niet aan denken dat er een virus op je computer komt, want dan heb je de stress in huis.

Ook willen de kinderen een sport beoefenen. Niet alleen voor de sociale contacten maar om meer te bewegen om zo gezond te blijven. De overheid en gemeenten zetten tegenwoordig vaak in op gezonde voeding. Je ziet en hoort het steeds meer. Sportkantines verbannen de vette hap en hiervoor in plaats komt fruit en groenten. Scholen gaan samen met de leerlingen in de ochtend ontbijten zodat ze toch een vezelrijk voedsel binnen krijgen. Ook zie je steeds vaker dat de kinderen die overblijven melk krijgen om voldoende kalk binnen te krijgen. Sporten doet de jeugd meestal bij de vereniging. De een gaat voor voetbal, maar ook tennis, hockey en de sportschool is tegenwoordig hot.

Helaas gooit het coronavirus de laatste tijd steeds meer roet in het eten. Hierdoor moet het sporten vaak uitgesteld worden. 

Ondanks alles zijn er toch mogelijkheden om in beweging te blijven. Je kunt voor je zelf gaan rennen, maar ook kun je bij een verhuurbedrijf veel leuke spellen huren.

Denk aan lasergamen of kinderpaintball met vriendjes in het bos. Je huurt deze voor een luttel  bedrag,en je mag er dan de hele dag gebruik van maken. Bij feestjesallerhand huur je lasergeweren voor 7,50 per dag https://www.feestjesallerhand.nl/a-41740216/laserschieten/meer-dan-6-lasergeweren/#description of een paintball geweer inclusief 100 verfballen voor 12,50 per dag https://www.feestjesallerhand.nl/a-66482659/paintball-voor-kinderen-en-volwassenen/paintball-voor-kinderen-en-volwassenen/#description  Ook dodgebow  ook wel shoot-out genoemd is een variant van paintball, trefbal en boogschieten, bestaat tot de huur mogelijkhedenhttps://www.feestjesallerhand.nl/a-54243184/dodgebow/daghuur-dodgebow/#description Feestjesallerhand.nl  is gevestigd in Steyl wat ligt 5 km boven Venlo. 

Om de jeugd nog meer te laten bewegen overweegt feestjesallerhand om in het voorjaar  van 2022 een keer per week of per 2 weken te starten met activiteiten waar ze individueel voor kunnen inschrijven. Denk bijvoorbeeld aan paintball, voetbalactiviteiten, boogschieten, laserschieten, bumper bal , zorb bal ook wel  hamster bal genoemd, handtennis enz. 

Mochten kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar interesse hebben om tegen die tijd deel te nemen dan kan men een mail sturen met je gegevens naar info@feestjesallerhand.nl 

U ontvangt dan tzt een bericht met de geplande activiteit . Deelname is dan vrijwillig en tegen een gereduceerd tarief. Vol is vol.

 

© 2014 - 2022 Feestjes Allerhand | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel